donderdag 2 oktober 2014

Waarom wachten op de ware liefde, zó verleden tijd is!

Veel vrouwelijke singles weten hoe het voelt als je langere tijd single bent en het in de liefde maar niet wil lukken. Je ontmoet de juiste man maar niet en je wordt moe van het wachten dat je eierstokken ervan gaan klapperen. Wanneer je dan denkt dat je de perfecte man hebt ontmoet, dan blijkt vervolgens dat hij 3 weken geleden nog uit de kast is gekomen dat hij Gay is, of dat het weer een man is die alleen uit is op seks. Het zit allemaal niet mee met die mannen zeker niet als je het alleen van sporadische ontmoetingen moet hebben.
Het kan ook anders, want je hebt namelijk de keuze; je kunt wachten op deze sporadische ontmoetingen in de hoop dat hier iets tussen zit of de sporadische ontmoetingen inruilen voor wekelijkse ontmoetingen die je zelf in de hand speelt en daarmee je kansen aanzienlijk vergroot om de perfecte man te ontmoeten.
Tot op de dag van vandaag ontmoet ik vrouwen in mijn workshop “The naked truth about men” die met de gedachte rondlopen dat de perfecte man van de een op andere dag hun leven komt binnen wandelen. Dat zal o.a. een reden zijn dat uit recent onderzoek is gebleken dat Nederland binnen West-Europa de meeste single vrouwen telt dat blijkt uit de berekeningen die werden gemaakt voor de nieuwe studie Portrait of the Family in Europe.
Naast dat, is het een mythe dat de perfecte man zomaar iemands leven binnen komt lopen. Het is hetzelfde als geloven dat wanneer je af en toe een lot koopt, je gegarandeerd de loterij gaat winnen.

Film en serie producenten uit voornamelijk Hollywood en Bollywood hebben dit allang door en spelen al decennia’s in op de nijpende behoefte bij vrouwen naar de ideale liefde. Kijk maar naar de romantische films zoals de Titanic, The Notebook of klassieke Disney films. We kunnen uren genieten en volledig wegdromen bij de gedachte dat de ware liefde op ons pad zal komen op de één of andere magische manier. En tot op zekere hoogte is dit natuurlijk ook wel geloofwaardig totdat je je realiseert dat je nog steeds single bent en je al heel lang aan het wachten bent.
Als jij denkt dat de ware man op deze manier in je leven zal verschijnen dan heb je nu gelezen die kans erg klein is, zeker als je nu nog vrijgezel bent en dit leest.  Maar zoals ik al zei, je hebt een keuze en de keuze is aan jezelf.
Stel jezelf nu heel eerlijk de volgende vraag; Hoeveel mannen heb jij de afgelopen week ontmoet? Misschien was het er maar één of wellicht waren het er wel drie of vier. Wat belangrijk is om te realiseren is dat nummers wel tellen. Twee is meer dan één. Dit is geen hogere wiskunde om te begrijpen. Wanneer jij 2 mannen hebt ontmoet, is je kans met 50% vergroot dat dit de perfecte man zou kunnen zijn. Stel nu dat je van twee naar vijf ontmoetingen gaat in een week. Dan is er een toename van die kans van maar liefst 80%!

Voorstel :::
Gooi het roer eens om, doe een keer lekker gek en verander de kans op geluk in de liefde. Probeer van je ‘veilige’ hoge troon af te stappen wanneer je merkt dat je voor de meeste mannen onbereikbaar bent. Ruil bijvoorbeeld je hoge hakken om voor een stel platte sneaker en spreek een man aan die je op het oog hebt.

Laat je kansen op geluk in de liefde dus niet aan je voorbij gaan! Ben jij benieuwd wat je nog meer kunt doen om je kansen te vergroten? Mis dan mijn volgende column niet!

Lifestylecoach, Guiseppe Cartago